آیا نگهداری از آنتوریوم در منزل یا محل کار، آسان است و شرایط نگهداری از این گیاه آپارتمانی در منزل یا محل کار چگونه است؟
آنتوریوم با نام علمی Anthurium sp تیره ای از گیاهان گلدار است که به دلیل ظاهر چشمگیر و منحصر به فرد خود شناخته شده است. این گیاهان در بین گیاهان گلدار گلدانی بسیار محبوب هستند و اغلب به دلیل برگ های جذاب، براق و قلبی شکل و همچنین اسپادیکس های باریک (سنبله های گل) مورد پسند افراد می باشند. آنتوریومها بومی مناطق گرمسیری آمریکای مرکزی و جنوبی هستند و به دلیل شکل و رنگ گل هایشان معمولا به آنها «لیف توری» یا «گل فلامینگو» نیز میگویند. در حالت کلی، آنتوریوم به دو صورت گلدانی و شاخه بریده به بازار عرضه می شود که البته آنتوریوم گلدانی از محبوبیت ویژه ای (به عنوان یک گیاه آپارتمانی گلدار) بین افراد خانه دار و … برخوردار است. آنتوریوم ها به دلیل ارزش تزئینی خود بسیار مورد توجه قرار می گیرند و معمولا به صورت شاخه بریده در آرایش دسته گل ها و به عنوان گیاهان آپارتمانی گلدانی در خانه ها و ادارات استفاده می شوند.
برخی از ویژگی های اصلی گیاه آپارتمانی زیبای آنتوریوم
ساقه و برگ
برگ های آنتوریوم به طور معمول سبز تیره هستند و می توانند اشکال مختلفی از جمله قلبی، پیکانی یا بیضی شکل داشته باشند. آن ها به دلیل ظاهر براق خود شناخته می شوند و ممکن است بافتی چرمی داشته باشند و همین امر آن ها را به گیاهان آپارتمانی جذابی تبدیل می کند.
گل ها
گل های آنتوریوم در طیف وسیعی از رنگ ها از جمله قرمز، صورتی، سفید، نارنجی و … موجود هستند که آنتوریوم را به یک گیاه آپارتمانی و شاخه بریده جذاب برای افراد تبدیل کرده است.
ماندگاری طولانی مدت
آنتوریوم ها به دلیل ماندگاری طولانی مدت گل هایشان ارزشمند هستند و می توانند برای چندین هفته یا حتی ماه ها در شرایط مناسب به شکوفایی خود ادامه دهند.
گیاهانی مناسب برای فضای داخل منزل
آنتوریوم ها محیط های گرم و مرطوب را ترجیح می دهد و در این محیط ها به خوبی رشد می کنند.
مراقبت
مراقبت مناسب از آنتوریوم ها شامل تامین نور روشن و غیر مستقیم، خاک با زهکشی مناسب و رطوبت ثابت است. آن ها از کوددهی منظم در طول فصل رشد لذت می برند، لازم به ذکر است که نیاز کودی این گیاهان بالا است و باید از کودهای ماکرو و میکرو برای تغذیه این گیاهان جذاب استفاده کرد. می توان از کود ۲۰-۲۰-۲۰ + TE برای تامین عناصر ماکرو و میکروی مورد نیاز آنتوریوم استفاده کرد.
سمیت
توجه به این نکته مهم است که آنتوریوم حاوی کریستال های اگزالات کلسیم است که می تواند برای پوست تحریک کننده و در صورت مصرف، سمی باشد. بنابراین، آن ها را از دسترس حیوانات خانگی و کودکان دور نگه دارید..
مراقبت از گیاه آپارتمانی آنتوریوم در منزل می تواند تجربه ای مفید باشد، زیرا این گیاهان گل های زیبایی را تولید می کنند و با تمیز کردن برگ های آنتوریوم می توانید از شادابی و درخشش آن لذت ببرید. در اینجا چند نکته ضروری برای حفظ سلامت و شکوفایی آنتوریوم آورده شده است:
نور مورد نیاز
گیاه آپارتمانی آنتوریوم نور روشن و غیر مستقیم خورشید را ترجیح می دهد. آنتوریوم ها در نور فیلتر شده خورشید، مانند نور پنجره ای که رو به شمال یا شرق است، رشد بهینه ای دارند، مراقب باشید که نور بیش از حد باعث رنگ پریدگی گل ها می شود. همچنین از تابش نور مستقیم خورشید نیز اجتناب کنید، زیرا می تواند برگ ها و گل ها را بسوزاند.
درجه حرارت
آنتوریوم ها دمای بین ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتیگراد را ترجیح می دهند و باید از نوسانات شدید دما اجتناب نمایید زیرا سبب آسیب جدی به گیاه خواهد شد.
آبیاری
این گیاه آپارتمانی را زمانی آبیاری کنید که ۲ سانتی متر بالای خاک خشک شود. آنتوریوم ها خاک مرطوب اما نه خیس را ترجیح می دهند. گلدان را کاملا آبیاری کنید و اجازه دهید آب اضافی از گلدان خارج شود. سپس زیر گلدانی را خالی کنید تا از پوسیدگی ریشه جلوگیری شود،.
رطوبت
آنتوریوم در رطوبت بالا رشد می کند. با مه پاشی منظم گیاه (اسپری آب روی برگ ها) یا قرار دادن آن در سینی پر از آب و سنگریزه می توانید رطوبت را افزایش دهید. استفاده از دستگاه رطوبت ساز در اتاق نیز می تواند به حفظ سطح رطوبت مورد نیاز گیاه کمک کند.
خاک
از ترکیب کوکوپیت و پرلیت برای این گیاه آپارتمانی استفاده کنید. گلدان آنتوریوم خود را زمانی که ریشه گیاه از گلدان خارج شد، تعویض نمایید.
کوددهی
آنتوریوم نیاز کودی بالایی دارد و باید از کودهای میکرو و ماکرو در طول فصل رشد هر دو تا سه هفته یکبار استفاده کنید. در طول ماه های زمستان و پاییز که گیاه به طور فعال رشد نمی کند، کوددهی را کاهش دهید.
هرس
برگ های مرده یا زرد و گل های پژمرده آنتوریوم را به طور منظم هرس کنید تا رشد بهتر گیاه را افزایش دهید.
آفات و بیماری ها
مراقب آفات رایج گیاهان آپارتمانی مانند شته ها، تریپس، شپشک های آردآلود و کنه های تار عنکبوتی باشید. اگر متوجه هر گونه آلودگی شدید سریعا با فرد متخصص مشورت کنید.
از بیماری های مهم آنتوریوم می توان به پوسیدگی ریشه و لکه برگی باکتریایی اشاره نمود.
تکثیر
آنتوریوم را می توان به راحتی از طریق پاجوش تکثیر کرد و می توانید از این گیاه آپارتمانی گلدار جذاب به میزان قابل توجهی تکثیر کنید.
انواع محبوب و رایج آنتوریوم
آنتوریوم سفید
آنتوریوم با گل های سفید نماد آرامش و پاکی است و با هدیه دادن این گیاه به دیگران، حس خلوص و پاکی را به آن ها هدیه می دهید. آنتوریوم سفید نشان دهنده یک تضاد فوق العاده است زیرا گل های سفید رنگ در بالای برگ های سبز تیره و به شکل قلب وجود دارند. این گیاه زیبا هدیه ای عالی است و هر فضایی را زیباتر می کند.
آنتوریوم موج عشقی
یکی از مقاوم ترین انواع آنتوریوم است و با توجه به ظاهر موجی شکل و منحصر به فردش یکی از گیاهان مورد استفاده برای دکوراسیون داخلی است.
آنتوریوم صورتی
آنتوریوم با گل های صورتی نماد عشق واقعی و خالص است و با هدیه دادن این گل زیبا به دوستان خود در واقع عشق و محبت واقعی را به آن ها تقدیم می کنید. گل های صورتی رنگ این گیاه در میان برگ های سبز رنگ و قلبی شکل، جلوه ریبایی به گیاه می بخشد و آن را جذاب تر می نماید.
آنتوریوم مینیاتوری
همانطور که از نام این گیاه مشخص است این آنتوریوم دارای برگ ها و گل های مینیاتوری و کوچک است و می توانید این گیاه زیبا و بی نظیر را در مکان های مختلف من جمله میز ناهار خوری، میز کار، روی اپن و … قرار دهید و از زیبایی آن لذت ببرید.
آنتوریوم مشکی یا بلک
این آنتوریوم دارای گل های مشکی یا بنفش پر رنگ است که قرار گیری آن ها در بین برگ های سبز رنگ و قلبی شکل، ظاهری ویژه و خاص را به این گیاه زیبا می بخشد.
آنتوریوم هوکری یا لانه پرنده
این گیاه به دلیل حالت قرار گرفتن برگ های سبز و براقش که به شکل گل رز رشد می کنند به آنتوریوم لانه پرنده نیز معروف است و با اضافه شدنش به هر فضایی، مناظر استوایی و چشمگیری را به هر مکانی می افزاید. آنتوریوم هوکری یک گیاه آپارتمانی پر طرفدار بوده و نگهداری از آن نسبتا آسان است.
آنتوریوم ها عموما گیاهان نسبتا مقاومی هستند، اما مانند همه گیاهان می توانند با مشکلاتی مواجه شوند.
برخی از مشکلات رایج در آنتوریوم
آبیاری بیش از حد یا آبیاری کم
آبیاری بیش از حد و یا کم آبی می تواند به آنتوریوم آسیب برساند. آبیاری بیش از حد می تواند منجر به پوسیدگی ریشه شود، در حالی که آبیاری کم باعث پژمرده شدن گیاه و قهوه ای شدن برگ های آن می گردد. اطمینان حاصل کنید که خاک به طور مداوم مرطوب باشد اما خیلی خیس نباشد. زمانی که دو سانتیمتر بالای خاک خشک شد گیاه را آبیاری کنید و همیشه از خاک مناسب و گلدانی با زهکشی خوب استفاده نمایید.
پوسیدگی ریشه
پوسیدگی ریشه یک بیماری قارچی است و زمانی رخ می دهد که خاک برای مدت زمان طولانی خیلی مرطوب بماند. برای جلوگیری از این بیماری، از زهکشی مناسب گلدان اطمینان حاصل کنید. اگر به پوسیدگی ریشه مشکوک هستید، ریشه های آسیب دیده را قطع کنید و گیاه را در خاک تازه قرار دهید و حتما از یک قارچ کش مناسب برای تیمار گیاه خود نیز استفاده نمایید.
این آفت در رطوبت زیاد ظاهر شده و باید رطوبت و میزان آبیاری تعدیل و تنظیم شود.
بیماری های قارچی و باکتریایی برگی
آنتوریوم ها ممکن است به بیماری های قارچی یا باکتریایی مبتلا شوند، به خصوص در شرایط رطوبت بالا یا تهویه ضعیف. این بیماری ها می توانند باعث ایجاد لکه هایی روی برگ، پوسیدگی یا سوختگی شوند. از تهویه مناسب اطراف گیاه اطمینان حاصل کنید و در این شرایط از اسپری آب روی ساقه و برگ خودداری نمایید. در موارد شدید ممکن است به قارچ کش ها یا باکتری کش ها نیاز باشد که باید از گیاهپزشک کمک بگیرید.
زرد شدن برگها
زرد شدن برگ ها می تواند نشانه ای از عوامل مختلف من جمله کمبود مواد غذایی، کوددهی بیش از حد یا نور ضعیف باشد پس هر یک از این عوامل را بررسی کنید و در صورت تشخیص، آن را فورا برطرف نمایید.
مشکلات گلدهی
گاهی اوقات، آنتوریوم ها ممکن است گل تولید نکنند یا در گلدهی مشکل داشته باشند. این امر می تواند به دلیل نور ناکافی یا شرایط دمایی نامناسب باشد. نور روشن و غیرمستقیم را برای گیاه فراهم کنید و محدوده دمایی ثابتی را بین ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتیگراد برای تشویق گلدهی حفظ نمایید.
بررسی منظم آنتوریوم و مراقبت مناسب می تواند به جلوگیری از بسیاری از این مسائل کمک کند. اگر با وجود تلاشهای شما، مشکلات همچنان ادامه داشت یا بدتر شد، با یک متخصص کشاورزی یا گیاهپزشک برای مشاوره و درمان گیاه خود مشورت کنید.