آیا به نگهداری از گیاه لاکچری ارکیده گلدانی در منزل یا محل کار خود علاقه مند هستید؟
ارکیده ها گروهی متنوع و جذاب از گیاهان آپارتمانی گلدار هستند که برای قرن ها دوستداران گل و گیاه را مجذوب خود کرده اند. ارکیده ها که به دلیل گل های پیچیده و اغلب عجیب و غریب خود مشهور هستند، به عنوان گیاهان گلدار آپارتمانی بسیار ارزشمندی شناخته می شوند و ظرافت و زیبایی را به منازل، آپارتمان ها و محل کار اضافه می کنند.
برخی از ویژگی های گیاه ارکیده گلدانی
تنوع گونه ها
ارکیده ها از خانواده Orchidaceae هستند که یکی از بزرگ ترین خانواده گیاهان آپارتمانی گلدار می باشند. گیاهان ارکیده دارای بیش از ۲۵۰۰۰ گونه و حدود ۱۰۰۰۰۰ رقم و همچنین طیف گسترده ای از اشکال، اندازه ها و رنگ ها هستند. این تنوع برای انتخاب ارکیده جهت اهداف زینتی امکان بی پایانی را فراهم می کند.
گل های بسیار جذاب و زیبا
یکی از جذابیت های اصلی ارکیده ها به عنوان گیاهان آپارتمانی گلدار، گل های خیره کننده آنها است. شکوفه های ارکیده می توانند پیچیده و اغلب دارای اشکال و الگوهای منحصر به فردی باشند. از Phalaenopsis (فالنوپسیس) نمادین گرفته تا گل های پر زرق و برق Cattleya که منظره بصری خیره کننده ای را به وجود می آورند.
دوره گلدهی طولانی
ارکیده ها با گلدهی طولانی مدت خود شناخته می شوند. بسته به گونه یا رقم، گلدهی گیاه ارکیده گلدانی می تواند چندین هفته ادامه داشته باشد. این دوره گلدهی طولانی به محبوبیت آن ها به عنوان گیاهان زینتی کمک می کند.
انتخاب ارکیده گلدانی به عنوان گیاه زینتی داخلی خاص
اکثر ارکیده ها برای نگهداری در منزل مناسب هستند و اغلب با محیط های مختلف سازگارند و همین ویژگی ها است که به افراد این امکان را می دهد که از زیبایی ارکیده ها در محل زندگی یا کار خود لذت ببرند.
اهمیت فرهنگی
ارکیده ها در بسیاری از جوامع اهمیت فرهنگی دارند. آن ها اغلب با نمادهای عشق، زیبایی و ظرافت همراه هستند. در برخی فرهنگها، ارکیدهها را نمادی از تجمل و رفاه در نظر می گیرند و آن ها را به انتخاب های محبوبی برای اهداف زینتی، هدایا و یا تزیینات در مناسبتهای خاص تبدیل میکند.
نگهداری نسبتا آسان
با دانش و توجه مناسب، حتی افراد تازه کار نیز می توانند با موفقیت این گیاهان زیبا را پرورش دهند و از آن ها لذت ببرند.
جذابیت ارکیده برای کلکسیونرها
ارکیده ها در بین علاقه مندان به گیاهان و کلکسیونرها محبوبیت زیادی دارند. پیگیری گونه ها و ارقام کمیاب و منحصر به فرد ارکیده منجر به ایجاد گروهی از علاقه مندان به ارکیده شده است. برخی از افراد دارای کلکسیونی از انواع ارکیده ها با رنگ ها و زیبایی خاص و منحصر به فرد این گیاهان لاکچری و چشم نواز هستند.
به طور خلاصه، ارکیده ها گیاهان زینتی استثنایی هستند که طیف گسترده ای از گزینه ها را برای کسانی که به دنبال زیبایی فضای زندگی یا محل کار خود با این گل های منحصر به فرد هستند، ارائه می دهند. در حالیکه آن ها ممکن است چالش هایی را به همراه داشته باشند، اما با گلدهی این گیاهان، چالش ها را به زودی فراموش خواهید کرد.
نیازهای ضروری گیاه ارکیده گلدانی برای نگهداری در منزل
نور
ارکیده ها عموما نور روشن و غیر مستقیم را ترجیح می دهند. از تابش مستقیم نور خورشید به خصوص در گرمترین ساعات روز اجتناب کنید. پنجره های شرقی یا شمالی اغلب برای تامین نور و بدون آسیب رساندن به برگ ها و گل ها ایده آل هستند. اگر نور طبیعی کافی نیست، با استفاده از نورهای فلورسنت یا LED می توانید نور مورد نیاز گیاه را تامین کنید.
درجه حرارت
ارکیده ها در محدوده دمایی خاص رشد می کنند. بیشتر ارکیده ها دمای روزانه ۱۸ تا ۲۸ درجه سانتیگراد و دمای شبانه ۱۶ تا ۱۸ درجه سانتیگراد را ترجیح می دهند. از قرار دادن ارکیده ها در معرض نوسانات شدید دما خودداری کنید زیرا سبب آسیب جدی به این گیاه زیبا خواهید شد.
رطوبت
ارکیده ها معمولا رطوبت بالا را ترجیح می دهند. میزان رطوبت را بین ۴۰ تا ۶۰ درصد تامین کنید. اگر هوای منزل شما خشک است، استفاده از یک دستگاه رطوبت ساز و یا اسپری آب روی ریشه های هوایی گیاه توصیه می شود.
آبیاری
ارکیده ها را نباید مدام خیس نگه داشت. اجازه دهید محیط رشد ارکیده (ارکید بارک) بین دو آبیاری کمی خشک شود. هنگام آب دادن به ارکیده، آن را به طور کامل آبیاری کنید و اجازه دهید آب از ته گلدان خارج شود. مراقب باشید که آب در طوقه (قسمت مرکزی که برگ ها به هم می رسند) جمع نشود زیرا می تواند منجر به پوسیدگی گردد). به این نکته نیز توجه کنید که هنگام آبیاری باید برگ ها خیس شوند. حتما از آب تصفیه شده یا جوشیده و خنک شده برای آبیاری ارکیده گلدانی استفاده کنید.
بستر کشت
بهترین بستر کشت برای ارکیده ها، ارکید بارک است. یکی از دلایل استفاده از ارکید بارک ایجاد تخلخل و در نهایت جلوگیری از پوسیدگی قارچی ریشه است.
کوددهی
می توان از کود ۲۰-۲۰-۲۰ + TE برای تغذیه ارکیده استفاده نمود تا عناصر ماکرو و میکروی مورد نیاز گیاه تامین گردد. حتما این مورد را در نظر داشته باشید که کوددهی به این گیاه زیبا باید از قسمت بالایی صورت پذیرد و در واقع روی گیاه بریزید تا به بستر انتقال پیدا کند.
هرس
در این گیاه منظور از هرس، حذف برگ های زرد یا آسیب دیده است.
آفات و بیماری های شایع در ارکیده
این گیاه آفت خاصی ندارد و فقط به بیماری قارچی حساس است و اگر گیاه به بیماری قارچی مبتلا شد باید بلافاصله ریشه های آسیب دیده را با قیچی از گیاه جدا کنید و از قارچکش مناسب برای درمان آن استفاده نمایید. البته به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که حتما باید آبیاری را نیز تعدیل و تنظیم کنید.
به یاد داشته باشید که ارکیده گیاه مقاومی است و نگهداری از آن در منزل بسیار آسان است. تنها به این نکته توجه کنید که نباید محیط گلدان خیس باشد چون این گیاه زیبا و لاکچری به رطوبت بالای خاک حساس است و سریع دچار پوسیدگی شده و از بین می رود. پس بسیار مراقب آبیاری گیاه خود باشید چون عدم توجه در این زمینه می تواند به نابودی گیاه شما منجر شود.