فهرست مطالب

معرفی، روش نگهداری و تکثیر برگ قاشقی یا پپرومیا

آیا گیاه آپارتمانی برگ قاشقی یا پپرومیا را می شناسید و شرایط نگهداری از آن ها را می دانید؟

برگ قاشقی ها یا پپرومیاها گیاهان آپارتمانی بسیار زیبا و مناسب برای نگهداری در منزل و محل کار هستند و ایده های خلاقانه ای را برای دکوراسیون منزل و محل کار فراهم می آورند. برگ قاشقی ها دارای طیف متنوع و جذابی از برگ ها هستند و همچنین قادر به تحمل شرایط نامطلوب نیز می باشند و همین ویژگی های منحصر به فرد آن ها است که این گیاهان چشم نواز را به انتخابی ایده آل برای نگهداری در منزل و محل کار تبدیل می کند.

از آنجا که برگ قاشقی یا پپرومیاها به صورت طبیعی حالت فشرده دارند، در اغلب موارد ارتفاع آن ها از ۳۵ سانتیمتر بیشتر نمی شود و تنها تعداد اندکی از آن ها تا ارتفاع ۶۰ سانتیمتر رشد می کنند که همین مورد آن ها را به گزینه مناسبی برای نگهداری در گلدان های با اندازه کوچک-متوسط، بالکن یا فضاهای کوچک تبدیل می کند.

اکثر برگ قاشقی ها به طور طبیعی دارای ساقه های محکم و برگ های گوشتی شبیه ساکولنت ها هستند که به راحتی می توان برگ های آن ها را تمیز کرد. این گیاهان نگهداری نسبتا آسانی دارند که در ادامه به برخی از نیازهای مراقبتی آن ها اشاره می کنیم:

آبیاری برگ قاشقی ها

زمانی که ۳-۲ سانتیمتر بالای خاک خشک شد باید گیاه را آبیاری نمود. حتما از آب تصفیه شده یا جوشیده و خنک شده برای آبیاری پپرومیاها استفاده کنید. آبیاری اصولی نیز به این صورت است که باید به قدری به گیاه آب داد تا آب از کف گلدان خارج شود و سپس ظرف زیر گلدان را خالی نمود.

یکی از مشکلات شایع در نگهداری از برگ قاشقی ها، آبیاری زیاد این گیاه است. بسیاری از افراد به آبیاری زیاد گیاهان آپارتمانی علاقه مند هستند و این کار اشتباه است زیرا گیاهان را در معرض خطر پوسیدگی ریشه و ظهور مگس های بستر قرار می دهند. بنابراین، تعدیل و تنظیم آبیاری یکی از موارد مهم در نگهداری از گیاهان آپارتمانی است.

علائم آبیاری زیاد در برگ قاشقی ها به صورت ساقه های پوسیده، برگ های زرد یا پژمرده، گلدان سنگین و خیسی بیش از حد خاک می باشد. بنابراین، ضروری است که ابتدا رطوبت خاک را سنجیده و سپس اقدام به آبیاری نمایید.

نیاز نوری پپرومیا

این گیاهان نور روشن و غیر مستقیم خورشید را ترجیح می دهند و اگر در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند، برگ های آن ها می سوزد. قرار دادن گیاه نزدیک یک پنجره غربی یا شرقی می تواند برای برگ قاشقی ها مناسب باشد. اگر پپرومیاها نور کافی دریافت نکنند، برای حرکت به سمت نور، شاخه های جانبی تولید می کنند که در صورت بروز این حالت می توان شاخه های جانبی را از گیاه جدا کرده و آن را به مکان پر نورتری انتقال داد.

رطوبت مورد نیاز

بسیاری از برگ قاشقی ها دارای برگ هایی شبیه به ساکولنت ها هستند و بنابراین، می توانند رطوبت و حتی آبیاری کم را نیز تحمل کنند و همین امر آن ها را به انتخابی مناسب برای مکان های دارای رطوبت کم تبدیل می کند و از آنجا که آن ها به کم آبی نیز مقاوم هستند می توانند گیاهان آپارتمانی مناسبی برای افراد پر مشغله باشند.

اما انواعی از برگ قاشقی ها که برگ های آن ها شبیه ساکولنت ها نیست به رطوبت بیشتری نیاز دارند و با توجه به نوع برگ این گیاهان آپارتمانی می توان میزان رطوبت مورد نیاز آن ها را تامین کرد.

خاک مطلوب برای برگ قاشقی ها

بهترین خاک برای این گیاهان کوکوپیت + پرلیت و در گلدانی با زهکشی مناسب است زیرا همانطور که ذکر شد، پپرومیاها به آبیاری زیاد بسیار حساس هستند و دچار پوسیدگی ریشه می شوند.

تعویض گلدان

گیاه آپارتمانی برگ قاشقی یا پپرومیا به دلیل اینکه کند رشد است به تعویض گلدان زیادی نیاز ندارد اما زمانی که ریشه گیاه از کف گلدان خارج شد باید گلدان آن را تعویض نمود. حتما از گلدانی با زهکشی مناسب و فقط یک سایز بزرگ تر استفاده کنید زیرا گلدان بیش از حد بزرگ، سبب اختلال در رشد گیاه خواهد شد.

کوددهی پپرومیا

برگ قاشقی ها به کود زیادی نیاز ندارند بنابراین، اگر این گیاهان را بیش از حد کوددهی کنید، رشد آن ها دچار اختلال خواهد شد. اما می توان در طول فصل رشد، هر یک تا یک و نیم ماه یکبار از کود ۱۰-۱۰-۱۰ و یا کود سه بیست (۲۰-۲۰-۲۰ + TE) برای تغذیه آن استفاده نمود.

آیا پپرومیا یا برگ قاشقی به هرس نیاز دارد؟

منظور از هرس در این گیاه آپارتمانی این است که تنها برگ های آسیب دیده یا مرده را از گیاه جدا نمود. اگر برگ بیمار یا مشکوک به بیماری مشاهده کردید فورا آن را از گیاه جدا کنید و با یک گیاهپزشک متخصص جهت رفع آن مشورت نمایید.

تکثیر

تکثیر پپرومیا بسیار آسان و از طریق قلمه ساقه است. لازم به ذکر است که برای ریشه زایی سریع تر این گیاه می توان از هورمون ریشه زا نیز استفاده نمود. البته یکی دیگر از روش های تکثیر برگ قاشقی ها از طریق قلمه برگ است و می توان از این روش نیز گیاه را تکثیر کرد اما تکثیر از طریق قلمه ساقه مرسوم تر است.

آیا برگ قاشقی ها گل می دهند؟

همانطور که می دانید، برگ قاشقی ها به دلیل برگ های زیبا و بی نظیرشان مورد توجه قرار می گیرند و تنها برخی از گونه ها گل هایی شبیه به اسپایک تولید می کنند که جذابیت خاصی ندارند.

سمیت

خبر خوب این است که پپرومیا یا برگ قاشقی برای کودکان و حیوانات خانگی سمی نیست. بنابراین، اگر کودک و یا حیوانات خانگی کنجکاو در منزل دارید اصلا نگران نباشید زیرا حتی در صورت خورده شدن برگ قاشقی ها توسط این دو گروه، مسمومیتی در آن ها ایجاد نخواهد شد.

برگ قاشقی ها دارای گونه های متنوعی هستند که در ادامه به معرفی محبوب ترین آن ها می پردازیم:

برگ قاشقی ابلق

یکی از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی و با شرایط نگهداری آسان است. جالب است بدانید که این گیاه جذاب دارای رایحه ای از گیاهان معطر نظیر ریحان، شنبلیله و … است. از مهم ترین آفات برگ قاشقی ابلق می توان به شپشک آرد آلود و کنه تار عنکبوتی اشاره کرد. این گیاه به آبیاری زیاد حساس است و دچار پوسیدگی ریشه و ریزش برگ می شود.

پپرومیا ابلق
برگ قاشقی (پپرومیا) ابلق

برگ قاشقی لب ماتیکی یا برگ قاشقی بلک (سیاه)

اگر مکان نگهداری گیاهان آپارتمانی شما کم نور است برگ قاشقی لب ماتیکی یا بلک می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. نور مستقیم خورشید نیز سبب سوزاندن برگ های آن می گردد. لازم به ذکر است که این گیاه به سرما حساس است و در صورت قرار گرفتن در معرض سرما از بین خواهد رفت. به طور کلی، برگ قاشقی لب ماتیکی به آفات مقاوم است اما ممکن است مورد حمله شپشک آرد آلود قرار بگیرد.

برگ قاشقی قرمز

این گیاه آپارتمانی به دلیل رنگ و حالت ویژه برگ هایش بسیار مورد توجه قرار می گیرد. نگهداری از برگ قاشقی قرمز نیز نسبتا آسان است و باید مراقب آبیاری آن باشید تا دچار پوسیدگی ریشه نشود.

فرشته خرّمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اشتراک‌گذاری: