معرفی گیاهان آپارتمانی که قابلیت رشد و نگهداری در آب دارند

آیا گیاهانی وجود دارند که بتوان آن ها را برای همیشه در آب نگهداری کرد؟

افراد به دلایل متعددی علاقه مند هستند تا گیاهان آپارتمانی خود را در آب نگهداری کنند که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می کنیم:

۱- بعضی افراد فراموش می کنند به گیاهان خود آب دهند و یا آنقدر به گیاه آب می دهند تا سبب پوسیدگی ریشه و در نهایت از بین رفتن آن خواهند شد. بنابراین، نگهداری گیاهان در آب برای این افراد یک پیشنهاد فوق العاده است و آن ها از نگهداری گیاهان در آب بسیار لذت خواهند برد.

۲- برخی افراد از خاک متنفر هستند و دوست ندارند هنگام آبیاری یا هر زمان دیگری، خاک به زندگی آن ها اضافه شود و به نوعی احساس می کنند خاک گلدان، نظم زندگی آن ها را به هم میریزد. البته برخی از حیوانات خانگی نیز به حفاری داخل خاک علاقه دارند و همین امر سبب می شود بعضی افراد به گیاهانی که در خاک قرار می گیرند علاقه نداشته باشند و بنابراین، پیشنهاد نگهداری گیاهان در آب برای این افراد، فوق العاده است.

۳- نگهداری گیاهان در آب باعث می شود که دیگر با مشکل مگس بستر یا پشه سیاه رو به رو نشوید زیرا حشرات کامل این آفت به تخمریزی داخل خاک های مرطوب علاقه دارند و به ریشه چه گیاهان آسیب جدی می زنند. البته گاهی اوقات وجود مگس بستر در تراکم بالا آزار دهنده است.

۴- تکثیر و نگهداری آسان گیاهان آپارتمانی به طوریکه قلمه ساقه را پس از بریدن در آب قرار داده و بسته به نوع گیاه، پس از چند روز یا چند هفته ریشه دار شده و حس خوبی را به افراد منتقل خواهند کرد.

برای بسیاری از افراد سوال پیش می آید که چه ظروفی برای نگهداری گیاهانی که در آب رشد می کنند، مناسب تر هستند؟

پاسخ بسیار ساده است، شما می توانید از هر ظرف شیشه ای، سفالی یا گلدان های ضد آب برای نگهداری گیاهان داخل آب استفاده نمایید فقط حتما به تناسب اندازه گیاه با گلدان و ضد آب بودن گلدان های سفالی یا هر ظرف دیگری که انتخاب می کنید، توجه نمایید. لازم به ذکر است که برخی افراد خوش سلیقه از لوله های آزمایش برای نگهداری گیاهان آپارتمانی خود در آب استفاده می کنند که یک روش جالب و شیک است.

در این تصویر، پوتوس ها که قابلیت نگهداری در آب دارند، نشان داده شده است.

نگهداری پوتوس در آب

اخیرا رشد گیاهان آپارتمانی در آب مورد پسند برخی از افراد واقع شده است زیرا بعضی از افراد با دیدن ریشه گیاه شگفت زده شده و این مورد را از نظر ظاهری، بسیار زیبا می دانند. اما سوال اینجاست که آیا می توان گیاهان آپارتمانی که قابلیت رشد در آب دارند را برای همیشه در آب نگه داشت؟ بله، با رعایت نکاتی همچون استفاده از آب تصفیه شده یا جوشیده و خنک شده و تعویض هفتگی آب گیاهان آپارتمانی مورد نظر می توانید گیاهانی که در ادامه به شما معرفی می شوند را برای همیشه در آب نگه دارید. البته فراموش نکنید که بهتر است هر سه یا چهار هفته یکبار، چند قطره کود مایع نیز به آب آن ها اضافه کنید.

۱- حسن یوسف: باید قلمه ساقه ای به طول ۱۵-۱۰ سانتیمتر را بریده و برگ های پایینی آن را جدا کنید و آن را در آب تصفیه شده یا جوشیده و خنک شده قرار دهید و هفتگی آب آن را تعویض کنید. پس از چند هفته، ریشه زایی قلمه خود را مشاهده خواهید کرد. فقط مراقب باشید که این گیاه به نور مستقیم خورشید حساس است، بنابراین، می توانید آن را روی میز ناهار خوری یا میزهای کناری منزل خود قرار دهید.

۲- انواع پوتوس: می توانید قلمه ساقه ای که حداقل حاوی یک برگ است را از گیاه جدا کرده و در آب قرار دهید. پس از چند هفته می توانید ریشه گیاه را در آب مشاهده کنید. این گیاه در نور کم نیز رشد می کند، بنابراین، می توانید این گیاه را به مکان های مورد نظر خود حتی با نور کم، منتقل کنید.

۳- بنفشه آفریقایی: باید برگ های بزرگ و سالم این گیاه را انتخاب کنید و توجه داشته باشید که برگ باید حداقل دارای دمبرگ ۲ سانتی متری باشد. سپس آن ها را در آب قرار دهید.

۴- بامبو: یکی از بهترین گیاهان برای نگهداری در آب است و با توجه به سنگین شدن گیاه، حتما کف ظرف نگهداری این گیاه در آب، شن یا خرده سنگ بریزید تا تعادل آن حفظ شود و گلدان واژگون نگردد.

۵- آگلونما: این گیاهان زیبا را نیز می توان در آب نگهداری کرد که باید قلمه ساقه ای به طول ۱۵-۱۰ سانتیمتر از گیاه جدا کنید و در آب قرار دهید. پس از چند هفته ریشه زایی آن را مشاهده خواهید کرد.

۶- گیاه گندمی: جزو گیاهان آپارتمانی است که خیلی زود در آب ریشه تولید می کند.

۷- برگ بیدی: این گیاه را به راحتی می توان در آب نگهداری کرد، برای این کار باید قلمه ساقه ای به طول ۱۵ سانتیمتر از گیاه جدا کرده و برگ های پایینی آن را جدا نمایید و در آب قرار دهید. قلمه ساقه پس از چند هفته ریشه زایی می کند.

۸- دراسنا: باید قلمه ساقه را از یک گیاه سالم جدا کنید و در آب قرار دهید. تقریبا دو تا دو و نیم ماه زمان لازم است تا دراسنا ریشه زایی کند.

۹- بگونیا: قلمه ساقه یک گیاه بالغ را جدا کنید که حداقل حاوی یک برگ باشد سپس آن را در آب قرار دهید. این قلمه ساقه پس از دو ماه ریشه تولید خواهد کرد.

۱۰- کالادیوم: به راحتی می توانید ریشه گیاه را به آرامی از داخل خاک بیرون آورده، ریشه ها را تمیز با آب بشویید و سپس داخل آب قرار دهید.

۱۱- آلوکازیا (بابا آدم): ریشه این گیاه را می توانید به آرامی از خاک خارج کرده، ریشه ها را تمیز با آب بشویید و سپس داخل آب قرار دهید.

۱۲- پیچک انگلیسی: قلمه ساقه ای به طول ۲۰ سانتیمتر از گیاه اصلی جدا کنید و داخل آب قرار دهید، گیاه شما پس از یک تا یک و نیم ماه ریشه تولید خواهد کرد.

۱۳- کردیلین: قلمه ساقه ای به طول ۲۰-۱۵ سانتیمتر از گیاه جدا کنید و در آب قرار دهید. حتما کف ظرف نگهداری این گیاه در آب، شن یا خرده سنگ بریزید تا تعادل آن حفظ شود و ساقه در آن قرار بگیرد.

۱۴- ارکیده: باید دو سوم ریشه ها را در آب قرار دهید یعنی فقط بخشی از سیستم ریشه را داخل آب بگذارید. این گیاه را به راحتی می توان در آب پرورش داد.

۱۵- مارانتا یا گیاه نماز: قلمه ساقه ای به طول ۱۲ سانتیمتر از گیاه جدا کنید و در آب قرار دهید. قلمه ها ۷-۶ هفته ریشه زایی خواهند کرد.

نکته: توجه داشته باشید که حتما باید از آب تصفیه شده یا جوشیده و خنک شده استفاده کنید و آب گیاهان را حتما به صورت هفتگی تعویض نمایید.

فرشته خرّمی

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

اشتراک‌گذاری: