آیا نگهداری از گیاهان آپارتمانی برای شما دشوار است و یا نگران از دست دادن گیاه آپارتمانی خود هستید؟
اگر جزو گروه دوستداران گیاهان آپارتمانی هستید اما نگهداری از آن ها برای شما دشوار است در ادامه ۱۲ گیاه آپارتمانی را به شما معرفی خواهیم کرد که نگهداری آسانی دارند و به راحتی از بین نمی روند. اگر رویای داشتن فضایی سبز و دلنشین را در محیط منزل یا محل کار خود دارید اما نگران از دست دادن آن ها هستید، بدانید که تنها نیستید. بسیاری از افراد به دلیل ترس از دادن گیاهان خود، تمایلی به خرید گیاهان آپارتمانی ندارند. به هر حال، بدانید که مجموعه ای از گیاهان وجود دارند که به راحتی از بین نمی روند و نیازهای مراقبتی نسبتا کم و آسانی دارند و برای افراد پر مشغله مناسب هستند.
در این مطلب ۱۲ گیاه آپارتمانی را به شما معرفی می کنیم که نه تنها نیازهای مراقبتی کمی دارند بلکه در شرایط مختلف نیز رشد می کنند. بنابراین، اگر تاکنون به خاطر ترس از دست دادن گیاهان آپارتمانی اقدام به خرید آن ها نمی کردید، دیگر نگران نباشید و با خرید این ۱۲ گیاه می توانید از زیبایی، مزایا (تصفیه کنندگی هوا و …) و جذابیت گیاهان آپارتمانی در منزل یا محل کار خود لذت ببرید.
زامیفولیا یکی از سازگارترین و مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی است.
۱- سانسوریا: این گیاه آپارتمانی با تمام شرایط نوری سازگار است و حتی می تواند نور کم یا مکان های بدون نور طبیعی را نیز تحمل کند. به طور کلی، مراقبت از سانسوریا بسیار آسان است. سانسوریا با طیف وسیعی از رطوبت سازگار است و گیاهی است که در زیستگاه طبیعی خود برای مقابله با خشکسالی تکامل یافته است.
این گیاه می تواند شرایط کم آبی را نیز تحمل کند. مراقب باشید که سانسوریا نیاز رطوبتی بالایی ندارد و جزو گیاهانی است که نباید آب روی آن اسپری کنید و رطوبت اتاق برای آن کافی است. لازم به ذکر است که محیط بیش از حد خشک نیز برای این گیاه مناسب نیست و سبب آسیب به آن خواهد شد. خوردن سانسوریا برای کودکان و حیوانات خانگی سمی است بنابراین، این گیاه را از دسترس آن ها دور نگه دارید.
۲- پوتوس: این گیاه را می توان در آب و خاک نگهداری کرد. به راحتی و از طریق قلمه ساقه می توانید آن را تکثیر کنید و در آب یا خاک ریشه دار نمایید. پوتوس با شرایط نوری مختلف سازگار است و شرایط کم نور یا محیط های بدون نور طبیعی را نیز می تواند تحمل کند. نکته قابل توجه این است که گرچه این گیاه آپارتمانی رطوبت دوست است و رطوبت یکی از عوامل موثر در پهن شدن برگ های پوتوس است اما می تواند به میزان رطوبت داخل منزل نیز عادت کند و با آن سازگار شود. .
۳- زامیفولیا: این گیاه به خشکی متحمل است زیرا در ریزوم های خود (غده های زیر زمینی) آب ذخیره می کند و همین امر به گیاه اجازه می دهد تا بتواند مدت زمان طولانی نسبت به کم آبی مقاومت کند. البته ذکر این تکته ضروری است که آبیاری بیش از حد برای این گیاه نگران کننده است و منجر به پوسیدگی ریشه خواهد شد. زامیفولیا نیز جزو گیاهانی است که با انواع شرایط نوری سازگار است و می تواند شرایط کم نور یا حتی بدون نور طبیعی را نیز تحمل کند. زامیفولیا یکی از گیاهان مقاوم به آفات و بیماری ها نیز هست.
۴- گیاه گندمی: گیاهی تصفیه کننده هوا است و به نام گیاه عنکبوتی نیز شناخته می شود. این گیاه آپارتمانی می تواند شرایط متفاوت نوری و دمایی را تحمل کند و به طور کلی، بسیار سازگار است. گیاه گندمی قابلیت نگهداری در آب و خاک دارد و رطوبت منزل نیز برای آن کافی است.
۵- فیکوس الاستیکا: این گیاه نیازهای مراقبتی نسبتا کمی دارد و نباید آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار داد و همچنین نباید آبیاری آن را خیلی به تعویق بیندازید. فیکوس الاستیکا به دلیل برگ های ضخیم خود به آفات و بیماری ها نسبتا مقاوم است. گرچه این گیاه رطوبت دوست است اما می تواند سطوح کمتر رطوبت را نیز تحمل کند. این گیاه به دلیل لاتکس موجود در شیره گیاهی می تواند سبب واکنش های آلرژیک شدید شود.
۶- اسپاتی فیلوم: این گیاه به عنوان نیلوفر صلح نیز شناخته می شود و گیاهی تصفیه کننده هوا است که در نور کم تا متوسط نیز رشد می کند و به نور غیر مستقیم نیاز دارد. زمانی که این گیاه در شرایط سایه قرار می گیرد به فاز زایشی رفته و گل تولید می کند. اسپاتی فیلوم به شرایط کم آبی واکنش نشان می دهد و برگ ها حالت پژمرده به خود می گیرند و به راحتی می توانید متوجه شوید که زمان آبیاری گیاه است.
۷- آلوئه ورا: این گیاه در نور کم رشد میکند و آبیاری کم را نیز تحمل می کند. فراموش نکنید که این گیاه نسبتا مقاوم دارای خواص دارویی برای تسکین سوختگی ها و تحریکات پوستی نیز هست.
۸- آگلونما: این گیاه به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد. گیاهی است که گرما و رطوبت دوست است و می تواند با شرایط رطوبتی منزل نیز سازگار شود اما بهتر است رطوبت مورد نیاز آن را تامین کنید. آگلونما برای کودکان و حیوانات خانگی سمی است و می تواند باعث تحریکات پوستی و تورم شود.
۹- کراسولا یا گیاه یشم: این گیاه نوعی ساکولنت است که به کم آبی مقاوم می باشد و در نور غیر مستقیم خورشید رشد می کند. کراسولا با دما و رطوبت داخل منزل سازگار است و نیازی به اسپری آب روی برگ ها ندارد.
۱۰- نخل شامادورا: رنگ سبز این گیاه، فضای بی نظیری را به محیط منزل یا محل کار شما اضافه می کند و قابل توجه است که می تواند خود را با نور محدود منزل یا محل کار شما سازگار نماید. گیاهی رطوبت دوست است اما می تواند با شرایط رطوبتی منزل نیز سازگار شود و علائم کمبود رطوبت را به صورت سوختگی نوک برگ ها نشان می دهد. نخل شامادورا به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد و اگر در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد، برگ های آن می سوزد.
۱۱- شفلرا: این گیاه به نور متوسط و غیر مستقیم خورشید نیاز دارد. شفلرا رطوبت دوست است اما می تواند با شرایط رطوبت داخل منزل نیز سازگار شود و گیاهی است که دمای معمولی اتاق برای آن مناسب است.
۱۲- هویا: این گیاه شرایط نگهداری نسبتا آسانی دارد و همچنین می تواند شرایط نوری مختلف را نیز تحمل کند. هویا جزو گیاهانی است که به کم آبی نسبتا مقاوم است و برگ های ضخیم و مقاومی دارد و به همین دلیل به آن گیاه مومی نیز می گویند.