فهرست مطالب

معرفی ۲۰ گیاه آپارتمانی که به نور کم نیاز دارند

آیا اتاق شما پنجره ندارد و می ترسید گیاهان آپارتمانی که دوست دارید را خریداری نمایید؟

اصلا نگران نباشید زیرا در ادامه گیاهان آپارتمانی را به شما معرفی خواهیم کرد که در نور کم رشد می کنند و به نور زیادی نیاز ندارند. فقط دقت داشته باشید که این گیاهان در نور کم رشد می کنند اما نسبت به شرایط نوری مساعد، رشد کمتری دارند. بسیاری از افراد سوال می کنند که آیا نور برای رشد و شادابی گیاهان آپارتمانی ضروری است؟ قطعا پاسخ این سوال “بله” است زیرا گیاهان برای حفظ سرسبزی و کلروفیل سازی به نور نیاز دارند و اگر نور کافی برای آن ها تامین نشود، سبزینگی و شادابی خود را از دست می دهند.

بنابراین، تامین نور مورد نیاز برای گیاهان ضروری است اما یک سری از گیاهان آپارتمانی وجود دارند که می توانند شرایط کم نور را تحمل کنند اما بدانید که اگر برای همین گیاهان متحمل به کم نوری، نور مطلوب و مورد نیاز آن ها فراهم شود، رشد بیشتری خواهند داشت.

به هر حال، اگر مکان مورد نظر شما نور کافی ندارد، برخی از گیاهان آپارتمانی وجود دارند که می توانند در شرایط کم نور نیز رشد کنند و متحمل به کم نوری هستند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:

معرفی 12 گیاه آپارتمانی که به راحتی از بین نمی روند.
سانسوریا و پوتوس دو گیاه مقاوم به کم نوری

۱- گیاه آپارتمانی نخل شامادورا

این گیاه آپارتمانی جذاب جزو نخل های پر طرفدار و محبوب است و نیازهای مراقبتی نسبتا کمی دارد. نخل شامادورا به نور متوسط و غیر مستقیم خورشید نیاز دارد اما شرایط کم نور را نیز تحمل می کند و حتما باید رطوبت مورد نیاز آن را تامین نمایید تا برگ های آن دچار نوک سوزی نشوند.

۲- انواع پوتوس

پوتوس ها جزو گیاهان آپارتمانی هستند که قابلیت نگهداری در آب و خاک دارند و چون در شرایط کم نور نیز رشد می کنند می توانید از آن ها برای دکوراسیون و تزئین مکان های کم نور نظیر میز ناهار خوری، جلوی آینه اتاق و … نیز استفاده نمایید. به طور کلی، پوتوس ها گیاهان آپارتمانی سازگار و مقاومی هستند. این گیاهان به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارند و اگر در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند، برگ های آن ها می سوزد.

۳- گیاه آپارتمانی اسپاتی فیلوم یا نیلوفر صلح

گل های سفید رنگ اسپاتی فیلوم در بالای برگ های سبز رنگ، جذابیت آن را دو چندان می کند. توجه داشته باشید که این گل های سفید رنگ در واقع گل نیستند بلکه اسپات می باشند که نوع خاصی از براکت یا برگ اصلاح شده هستند. این گیاه منحصر به فرد قادر به شرایط کم نوری است و لازم به ذکر است که اگر گیاه نور بیش از حد دریافت کند، گل های سفید رنگ آن ظاهر نخواهند شد. این نکته را باید مد نظر داشت که نور مستقیم خورشید سبب سوزاندن برگ ها و گل های اسپاتی فیلوم می گردد.

۴- آگلونما

این گیاه آپارتمانی زیبا می تواند شرایط کم نور را تحمل کند و به طور کلی، گیاهی مقاوم است و می تواند در شرایط گرم و خشک نیز دوام بیاورد. توجه داشته باشید که نور مستقیم خورشید برگ های این گیاه را می سوزاند. لازم به یادآوری است که گونه های رنگی آگلونما به نور بیشتری نیاز دارند و اگر مکان نگهداری از آن ها کم نور است بهتر است انواع رنگی آگلونما را خریداری نکنید.

۵- لاکی بامبو یا بامبوی خوش شانس

این گیاه آپارتمانی زیبا نماد ثروت و رفاه است و در فنگ شویی نیز کاربرد دارد. لاکی بامبو را می توان در آب یا خاک نگهداری کرد و به دلیل تحمل شرایط کم نور می توان آن را در فضای مورد نظر نظیر اتاق خواب، گوشه پذیرایی و … قرار داد. به طور کلی، نگهداری از این گیاه آسان است و به نور مستقیم خورشید حساسیت دارد و برگ های آن می سوزد.

۶- گیاه آپارتمانی سانسوریا یا گیاه مار

این گیاه آپارتمانی زیبا و محبوب می تواند شرایط کم نور را تحمل کند و به نور مستقیم خورشید حساس است. سانسوریا به دلیل مقاومت بالا و نگهداری آسان، گیاهی پر طرفدار است و با توجه به تحمل شرایط کم نور می تواند در هر مکانی که مد نظر شما است برای دکوراسیون استفاده گردد. فقط مراقب آبیاری بیش از حد گیاه باشید زیرا این امر سبب پوسیدگی ریشه و در نهایت از بین رفتن گیاه خواهد شد.

۷- زامیفولیا

زامیفولیا یکی از لاکچری ترین و منحصر به فردترین گیاهان آپارتمانی است. این گیاه آپارتمانی، گیاهی مقاوم و با شرایط نگهداری آسان است و همچنین می تواند در شرایط نور کم نیز رشد کند. گیاهی سازگار با شرایط مکان نگهداری است و به دلیل اینکه در ریزوم های خود آب ذخیره می کند حتما مراقب آبیاری بیش از حد گیاه باشید زیرا سبب پوسیدگی ریشه و در نهایت مرگ گیاه خواهد شد.

زامیفولیا
زامیفولیا

۸- دراسنا

گیاهی است که به نور متوسط و غیر مستقیم خورشید نیاز دارد و در شرایط نوری مطلوب، رشد بیشتری خواهد داشت اما می تواند شرایط کم نور را به خوبی تحمل کند. دراسنا یک گیاه آپارتمانی است که به گرما و سرمای زیاد حساس است و این دو مورد منجر به آسیب جدی به گیاه خواهد شد.

۹- سینگونیوم

این گیاه آپارتمانی جزو گیاهان سایه دوست است و اگر نور بیش از حد دریافت کند، برگ های آن رنگ پریده خواهند شد و زیبایی خود را از دست می دهند و مراقب باشید که گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا برگ های آن می سوزد.

۱۰- گیاه آپارتمانی دیفن باخیا

دیفن باخیا جزو گیاهان آپارتمانی است که از قدیم الایام در منزل پدر و مادر بزرگ های ما وجود داشته است و گیاهی پر طرفدار می باشد. این گیاه به دلیل مقاومت و نیازهای مراقبتی کم، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. این گیاه زیبا نور متوسط و غیر مستقیم خورشید را ترجیح می دهد اما می تواند در نور کم نیز رشد کند و به زیبایی منزل و محل کار بیفزاید. مراقب باشید که این گیاه به آبیاری زیاد حساس است و به پوسیدگی ریشه دچار می گردد.

۱۱- سرخس لانه پرنده

این گیاه آپارتمانی به دلیل چیدمان خاص برگ هایش و ایجاد ظاهری شبیه آشیانه پرنده به این نام معروف است. به طور کلی، گیاهی است که نیازهای مراقبتی کمی دارد و در نور متوسط و غیر مستقیم خورشید به خوبی رشد می کند اما می تواند در نور کم نیز رشد کند. سرخس لانه پرنده گیاهی رطوبت دوست است و حتما باید رطوبت مورد نیاز آن را تامین کنید.

سرخس لانه پرنده
سرخس لانه پرنده (به چیدمان برگ ها که شبیه لانه پرنده است دقت کنید)

۱۲- برگ عبایی

بسیاری از افراد این گیاه آپارتمانی را به عنوان یکی از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی می شناسند زیرا این گیاه خود را با شرایط مختلف سازگار می نماید. گیاه آپارتمانی برگ عبایی در نور کم نیز می تواند رشد کند و نیازهای مراقبتی کمی دارد.

۱۳- پپرومیا یا گیاه آپارتمانی برگ قاشقی

این گیاهان زیبا تقریبا در اکثر منازل وجود دارند و جزو گیاهان آپارتمانی مقاوم محسوب می شوند. برگ قاشقی ها به نور متوسط و غیر مستقیم خورشید نیاز دارند اما به شرایط کم نور نیز مقاوم هستند و به راحتی در شرایط کم نور رشد می کنند. به طور کلی، نگهداری از این گیاهان آسان است و نیازهای مراقبتی کمی دارند.

۱۴- تیلاندسیا (Thilandsia)

تیلاندسیا نوعی گیاه هوازی است و در دکوراسیون منزل و محل کار مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه جزو گیاهان مقاوم و با نگهداری آسان است که می تواند شرایط کم نور را به راحتی تحمل کند. جالب است بدانید که تیلاندسیاها به خانواده آناناس ها مربوط می شوند و از ظاهر آن ها نیز می توان متوجه این مورد شد. نکته قابل توجه این است که این گیاهان برای کودکان و حیوانات خانگی غیر سمی هستند. از تیلاندسیاها می توان در تراریوم ها استفاده کرد و به دلیل اینکه هوازی هستند و به خاک نیاز ندارند می توانید آن ها را در هر مکانی که مورد نظر شما است، قرار دهید. فقط حتما باید رطوبت مورد نیاز آن ها را تامین نمایید. خزه اسپانیایی نیز جزو تیلاندسیاها می باشد.

تیلاندسیا که جزو گیاهان هوازی است.
تیلاندسیا که در تراریوم استفاده شده است.

۱۵- نخل راپیس یا لیدی پالم

این گیاه آپارتمانی به دلیل حالت خاص برگ هایش مورد پسند برخی از افراد واقع می گردد. گیاهی است که به نور متوسط و غیر مستقیم خورشید نیاز دارد و اگر در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد برگ های آن می سوزد. نخل راپیس یا لیدی پالم به شرایط کم نور نیز مقاوم است و می تواند به خوبی به رشد خود ادامه دهد. اما در نظر داشته باشید که تامین رطوبت مورد نیاز آن می تواند به حفظ شادابی و سلامتی آن کمک شایان توجهی نماید.

۱۶- گیاه آپارتمانی بروملیاد

گیاهانی سازگار با شرایط منزل هستند و قادر به تحمل نوسانات دمایی-رطوبتی و همچنین نور کم می باشند. توجه داشته باشید که نور مستقیم خورشید سبب سوختن برگ ها و گل های این گیاه زیبا و چشم نواز خواهد شد.

۱۷- مانسترا یا پنیر سوئیسی

بسیاری از افراد به این گیاه آپارتمانی، برگ انجیری نیز می گویند که به دلیل برگ های جذاب و بی نظیرش نظر بسیاری از افراد را به خود جلب می کند. مانستراها به نور متوسط و غیر مستقیم خورشید نیاز دارند و قادر به تحمل شرایط کم نور نیز هستند. لازم به ذکر است که حفظ رطوبت مورد نیاز از طریق اسپری آب تصفیه شده یا جوشیده و خنک شده روی برگ ها برای حفظ شادابی و سرسبزی آن ها ضروری است.

۱۸- گیاه گندمی

این گیاه جزو مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی است که قابلیت نگهداری در آب و خاک را دارد. گیاه گندمی به نور متوسط و غیر مستقیم خورشید نیاز دارد اما می تواند شرایط کم نوری را به خوبی تحمل نماید. لازم به ذکر است که این گیاه به قدری مقاوم است که حتی در خارج از منزل و جایی که تابش مستقیم نور خورشید زیاد نیست، می تواند بدون آسیب رشد کند.

۱۹- انواع کاکتوس

همانطور که می دانید کاکتوس ها جزو گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم آبی، کم نوری، تغذیه کم و … هستند و نگهداری از آن ها آسان است. توجه داشته باشید که آبیاری بیش از حد نیز سبب پوسیدگی ریشه و آسیب جدی به گیاه خواهد شد. برخلاف تصور عموم که فکر می کنند کاکتوس ها نیاز آبی کمی دارند، آن ها نیز همانند سایر گیاهان آپارتمانی باید به حد کافی آبیاری شوند اما قادر به تحمل کم آبی هستند و می توانند در شرایط کمبود آب مقاومت کنند.

کاکتوس ها به دلیل ساختار ویژه خود که آب را در ساقه و برگ های خود ذخیره می کنند، به آبیاری زیاد حساس هستند و باید از این امر و همچنین اسپری آب روی گیاه اجتناب نمود. این گیاهان آپارتمانی نور روشن و غیر مستقیم خورشید را ترجیح می دهند اما در شرایط کم نور نیز به خوبی به رشد خود ادامه می دهند.

۲۰- گیاه آپارتمانی آلوئه ورا

این گیاه آپارتمانی به دلیل خواص دارویی و نگهداری نسبتا آسان خود مورد پسند بسیاری از افراد واقع می شود. آلوئه ورا به دلیل ذخیره سازی آب در برگ هایش به آبیاری زیاد حساس است و به پوسیدگی ریشه دچار شده و از بین می رود. لطفا از اسپری آب روی برگ های این گیاه جدا خودداری کنید زیرا سبب پوسیدگی آن خواهد شد. این گیاه آپارتمانی به نور روشن و غیر مستقیم خورشید نیاز دارد اما قادر به تحمل نور کم نیز هست و به خوبی به رشد خود ادامه می دهد. توجه داشته باشید که نور مستقیم خورشید سبب سوزاندن برگ های آن می شود.

فرشته خرّمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اشتراک‌گذاری: