فهرست مطالب

آیا وجود لکه های سیاه روی ساقه گیاه آپارتمانی زامیفولیا طبیعی است؟

چرا لکه های سیاه روی ساقه زامیفولیا به وجود می آید؟

گیاه آپارتمانی زامیفولیا یا زاموفیلیا یکی از گیاهان بسیار لاکچری و محبوب است و به دلیل نیازهای مراقبتی آسان، بسیار مورد پسند افراد به ویژه افراد پر مشغله قرار می گیرد. این گیاه دارای برگ های کوچک بوده و در انواع ابلق، سبز و بلک وجود دارد. ساقه های زامیفولیا بلند و باریک است و با ظاهر زیبای خود به منزل یا دفاتر کار جلوه خاصی می بخشد.

جالب است بدانید که گیاه آپارتمانی زامیفولیا یکی از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی است و حتی قادر به تحمل نور کم و کم آبی نیز هست و اگر منزل یا دفتر کار شما نور کافی ندارد می توانید این گیاه را جزو انتخاب های خود برای خرید قرار دهید و به راحتی از آن مراقبت نمایید.

این گیاه مقاوم با شرایط رطوبتی داخل منزل سازگار است و به هیچ عنوان نباید روی برگ ها و ساقه های این گیاه آب اسپری نمایید زیرا این امر سبب آسیب جدی به گیاه خواهد شد.

لازم به ذکر است که این گیاه برای کودکان و حیوانات خانگی سمی است و در صورت بلعیده شدن توسط این دو گروه، سبب مسمومیت آن ها خواهد شد. بنابراین، زامیفولیا را از دسترس حیوانات خانگی و کودکان کنجکاو دور نگه دارید.

سوال مهم اینجاست که علت بروز لکه های سیاه روی ساقه زامیفولیا چیست؟

علت وجود لکه های سیاه روی ساقه زامیفولیا
آیا وجود لکه های سیاه روی ساقه زامیفولیا طبیعی است؟

دلایل متعددی برای ظهور این لکه های سیاه روی ساقه گیاه زیبا و لاکچری زامیفولیا وجود دارد که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد:

۱- قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور مستقیم خورشید

اگر گیاه زامیفولیای خود را در معرض نور مستقیم خورشید یا در نزدیکی پنجره ای که فاقد پرده یا مات کننده است، قرار داده اید، باید گیاه را به جای کم نورتری منتقل کنید که اصلا در معرض نور مستقیم خورشید قرار نداشته باشد. اگر به این مورد سریعا رسیدگی نکنید، گیاه در مدت چند هفته از بین خواهد رفت.

۲- آبیاری بیش از حد

از آنجا که گیاه زامیفولیا دارای ریزوم (ساختارهای غده مانند) است و آب و مواد غذایی را در ریزوم های خود ذخیره می کند، باید بسیار مراقب نیاز آبی آن باشید زیرا آبیاری بیش از حد سبب پوسیدگی ریشه و بروز لکه های سیاه روی ساقه گیاه خواهد شد. بنابراین، تعدیل و تنظیم آبیاری را در دستور کار خود قرار دهید زیرا در غیر این صورت، گیاه از بین خواهد رفت.

۳- بیماری قارچی

زمانی که رطوبت خاک زیاد باشد و آبیاری گیاه را بیش از حد معمول انجام دهید، بستر لازم را برای رشد قارچ فراهم خواهید کرد و بیماری قارچی به مرور به سمت ساقه حرکت می کند و و پس از اینکه ساقه را مورد هدف قرار داد، ساقه ضعیف شده و لکه های سیاه رنگی روی ساقه به وجود می آید که در ادامه انتشار و فعالیت می تواند گیاه را تضعیف کرده و در نهایت سبب از بین رفتن آن شود.

راهکارهای رفع لکه های سیاه روی ساقه گیاه لاکچری زامیفولیا

۱- انتقال گیاه به مکانی که نور مستقیم خورشید را دریافت نکند و همانطور که می دانید زامیفولیاها به نور روشن و غیر مستقیم خورشید نیاز دارند و به کم نوری نیز مقاوم هستند. لطفا مراقب باشید که مکان نگهداری این گیاه رطوبت زیادی نداشته باشد زیرا رطوبت زیاد به بروز این لکه ها کمک می کند.

۲- تعدیل و تنظیم آبیاری

همانطور که قبلا ذکر شد، زامیفولیاها به دلیل داشتن ریزوم یا ساختارهای غده مانند و ذخیره آب و مواد غذایی در ریزوم ها، به آبیاری زیاد بسیار حساس هستند و به سرعت به پوسیدگی ریشه مبتلا می شوند. بنابراین، تعدیل و تنظیم آبیاری به حفظ سلامت گیاهان و جلوگیری از بروز لکه های سیاه روی ساقه جلوگیری خواهد کرد.

نحوه صحیح آبیاری این گیاه نیز به این صورت است که باید سه بند انگشت خود را داخل خاک فرو ببرید (البته این امر درمورد گلدان های با اندازه متوسط صدق می کند و برای گلدان های بزرگ تر اجازه دهید نصف خاک خشک شود) و اگر خاک خشک بود، اقدام به آبیاری نمایید. به قدری به گیاه آب بدهید تا آب از کف گلدان خارج شود سپس ظرف زیر گلدان را خالی نمایید.

۳- عدم اسپری آب روی گیاه

لطفا به هیچ عنوان روی گیاه زامیفولیای خود آب اسپری نکنید زیرا همانطور که می دانید بافت ساقه این گیاه در ساختار خود آب ذخیره می کند و با اسپری آب روی آن، گیاه را به پوسیدگی حساس تر خواهید کرد و در نتیجه، سلامتی گیاه به خطر خواهد افتاد.

۴- اسپری قارچکش مناسب روی لکه ها و قسمت های آسیب دیده ساقه

استفاده از قارچکش یکی از بهترین روش ها برای کنترل لکه های سیاه روی ساقه زامیفولیا است. فقط این نکته را نیز در نظر داشته باشید که حتما باید قارچکش مناسب را ۳-۲ بار استفاده کنید تا از کنترل بیماری اطمینان حاصل نمایید.

ذکر این نکته نیز ضروری است که اگر ریشه گیاه دچار پوسیدگی شده بود باید حتما قارچکش را همراه آب آبیاری استفاده کنید.

۵- حصول اطمینان از تهویه مکان نگهداری گیاه

حتما از تهویه مناسب مکان نگهداری گیاه خود اطمینان حاصل نمایید زیرا عدم تهویه مناسب منجر به آسیب جدی به گیاه خواهد شد.

فرشته خرّمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اشتراک‌گذاری: